IT Outsourcing
    Uudiste loendisse

    Kas IT-spetsialistide sisseost välisturgudelt on tõeline lahendus?

    Kas IT-spetsialistide sisseost välisturgudelt on tõeline lahendus?
    IT-teenuste arengumaadest sisseostmise eelised on laialt teada. Suur hulk äärmiselt andekaid, lojaalseid kandidaate minimaalse raha eest. Kuidas siis mitte? 
    „Tihtipeale kaaluvad IT-töötajate puuduses ettevõtted IT-teenuste sisseostule teisest riigist, tihtipeale arengumaadest, sest nende puhul on palgakulu väike. Välisriikidest IT-töötajaid otsivad ettevõtted loodavad, et neile tekib järsku piiramatu valik IT-töötajaid, ning arvavad, et nad suudavad pakkuda palju paremat palka kui kohalik turg, samuti tagada omale lojaalsed ja talendikad töötajad.“ - ütleb Aušra Bendikaitė, Stafferty Baltics peadirektor. 

    Esiteks siis müüdid... 

    • See pole nii odav, kui arvate! Jah, mõnel juhul saab maksta vähem kui nt Eesti töötajale, kuid kas töö kvaliteet vastab ka teie ootustele? Mitte alati.  
    • Peame teid kurvastama - pole olemas sellist pimedat ladu, kuhu on lukustatud kõik talendikad IT-töötajad, kes ootavad teilt projekte. Talente on puudu igal pool maailmas, isegi arengumaades. 
    • IT-personali liikuvus on suur kogu maailmas ning seda pakutavast palgast ja tingimustest sõltumata. Kujutlus lojaalsest arendajate meeskonnast, kes tunnustavad teie tööd ja ei lahku kunagi, lihtsalt tänapäevasel globaalsel IT-turul ei eksisteeri. 

    Nüüd, kui pilt reaalsusest on selgem, vaatame mõningaid väljakutseid olukorras, kus otsustate värvata spetsialiste välisriikidest... 

    • Kultuurilised erinevused. See, mis on ühes kultuuris probleemide lahendamisel või suhtlemisel aktsepteeritav, võib olla teises kultuuris väga ebaviisakas või suisa vastasseisu tekitav. Sidusrühmade suhtlemise kulg teenuste sisseostu partneritega omab olulist mõju projekti edule. 
    • Keelebarjäär. Loomulikult räägitakse suurtes ettevõtetes tänapäeval inglise keelt, kuid erinevate riikide või piirkondade aktsendid on märkimisväärselt erinevad. Keele- või aktsendibarjäär võib põhjustada arusaamatusi ja segadusi suhtlemisel. 
    • Erinevad tööajad. Sõltuvalt teie osakonna ja palgatava personali asukohtadest maailmas võib ajavahe olla kuni 12 tundi. 
    • Kvaliteediküsimused. Inglismaal või USA-s tegutsevad ja Filipiinidelt või Vietnamist IT-töötajaid palgata soovivad ettevõtted peavad tihtipeale pettuma, sest nende ootused ei vasta reaalsusele ning töötajate võimele neid ootusi täita. 
    • Pikaajaline või lühiajaline töö. Vabakutseline töö on paljudes maailma osades nii aktsepteeritav kui suisa soovitav. Ajutistele töötajatele makstakse tavaliselt 2-3 korda rohkem kui püsivatele töötajatele ning nende teenuseid soovivad kasutada paljud põnevad ettevõtted ja projektid. 

    Loodame, et need argumendid aitavad teil otsustada, kas olete valmis valima välisturgude töötajaid, ning hinnata võimalikke riske, mis mõjutavad nii töö kvaliteeti kui sisekommunikatsiooni aga ka personalihalduse küsimusi.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...