Töö tegemise edasilükkamise vältimine
    Uudiste loendisse

    Kuidas vältida asjade edasilükkamist?

    Kuidas vältida asjade edasilükkamist?

    Sa tead, et sul on asju mida teha aga sa lihtsalt ei taha nendega alustada?! Lihtne on oma tegemisi edasi lükata aga viimasel minutil nende tegema hakkamine võib kaasa tuua stressi, lisaks ei ole tulemused nii head kui nad võiks olla. Tõime välja mõned näpunäited, mis aitavad asjade edasilükkamist vältida.

    • Organiseeri – kasuta märkmikku või mõnda äppi, et panna kirja kõik asjad, mis vajavad tegemist. Nii on palju lihtsam jälgida, mis ajaks peab midagi tehtud olema.

    • Sea lihtsad ja teostatavad eesmärgid – tihti me lükkame asju edasi, sest ees ootav töö tundub liiga suur. Jaga suuremad ülesanded osadeks ja planeeri nende tegemise aeg. Väiksemate ülesannete lahendamine annab sulle tunde, et oled midagi saavutanud ja oled rohkem motiveeritud, et edasi liikuda.

    • Sea endale tähtajad – pane kirja mis ajaks sul peavad olema tegevused lõpule viidud ja siis proovi nendega valmis saada paar päeva enne tähtaega. Sellisel juhul jõuad sa alati õigeks ajaks valmis, isegi kui midagi ootamatut tuleb vahele.

    • Eemalda kõik segajad – põhiliseks segajaks on tänapäeval telefon. Pane see hääletuks, et ei tekiks kiustatust iga teavituse peale reageerida. Iga kord kui kuuled, et telefoni tuli teavitus, siis see katkestab sinu keskendumise. Leia töö tegemiseks vaikne koht, kus pole inimesi, kes võiks sind segada.

    • Tee pause – meie aju suudab korraga tegeleda ainult teatud hulga informatsiooniga ja ületöötamise vältimiseks tuleb teha pause. Õpi ennast tundma ja siis saad aru kui kaua järjest sa peaksid töötama ja puhkama. Eksperdid ütlevad, et kui oled töötanud 50-90 min siis on aeg väikeseks pausiks.

    • Aeg iseendale – vahepeal tuleb võtta aega iseendale, jaluta pool tundi, kuula muusikat, tee koduseid toimetusi – mis iganes aitab sul natukeseks mõtted tööst eemale saada ja lõõgastuda.

    • Tegele raskemate asjadega esimesena – kuigi see võib tekitada tahtmise asju jällegi edasi lükata, siis on hea mõte kõige keerulisemate ülesannetega alustada. Siis on tehtud! Ja järgnevad ülesanded tunduvad juba palju lihtsamad ja võtavad vähem aega.

    • Räägi kellelegi oma eesmärkidest – kui oled oma eesootavatest tegemistest kellelegi rääkinud ja keegi küsib sinu käest nende kohta, siis on palju raskem jätta asju pooleli. Ja lisaks on sul sellisel juhul keegi kellega tähistada keerulise ülesande lõpule viimist.

    Jälgides neid lihtsaid näpunäited saad enda tegevustega kiiremini ja edukamalt ühele poole ning sul jääb veelgi rohkem aega tegelemiseks nende asjadega, mis pakuvad sulle rõõmu ja lõõgastust.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...