Tööl läbipõlemine ja kudas seda vältida
    Uudiste loendisse

    Kuidas vältida tööl läbipõlemist

    Kuidas vältida tööl läbipõlemist

    Mis on läbipõlemine täpsemalt? Läbipõlemine on vaimse, emotsionaalse ja füüsilise kurnatuse seisund, mis tekib siis, kui kogete pikaajalist stressi. Ülekoormatud ja kurnatud tunne võib kergesti põhjustada läbipõlemist ja igapäevaste tegevustega mitte toimetulekut. Paljud inimesed kes töötavad on juba kogenud läbipõlemist ja paljude inimeste puhul võib töötamine kodust olukorda muuta hullemaks. Kodukontori puhul on väga oluline eraldada töö oma eraelust. Kuidas siis vältida läbipõlemist? Siin on mõned näpunäited.

    • Tee regulaarseid pause - isegi kui sul on väga palju ülesandeid ees ootamas tuleb aeg-ajalt töö asjadest eemale astuda. Kuigi tundub, et kui on palju tegemist siis on keeruline võtta aega pauside jaoks aga see on väga oluline, et seda teeksid. Keha ja vaim vajavad puhkust, et hästi töötada.

    • Planeeri oma aega - sa ei pea kella pealt planeerima iga väiksematki tegevust, kuid mingisugune ajaraam aitab stressi vähendada. Paljud inimesed planeerivad aega vastavalt oma energia tasemele. Näiteks hommikul on aeg loomingulisteks tegevusteks ja päeva teises pooles rohkem tehnilisemad ülesanded. Ja vahel kui puudub igasugune motivatsioon, siis tasub oma tegevustest mõneks ajaks eemale astuda. Kui sa oled uuesti motiveeritud oma ülesandeid lahendama, siis see võtab väga palju vähem aega ja ei põhjusta stressi.

    • Loo spetsiaalne töökoht - olgu see kodus või kontoris, ümbritse ennast asjadega mis sulle rõõmu pakuvad. Selleks võivad olla taimed, pildid lähedastest või koduloomadest, motiveerivad tsitaadid, eriline valgustus, mis iganes loob sellise keskkonna kus sa tahad tööd teha.

    • Analüüsige oma prioriteete - see on üks põhilisi põhjuseid, miks inimesed läbi põlevad. Tuleb panna asjad tähtsuse järjekorda ja teha olulisemad ülesanded kõigepealt, ära raiska aega tähtsusetute asjade peale. Oluline on kontrollida ka ekraaniaega, see võib tekitada ärevust ja kulutab sinu väärtuslikku aega. Vahel võib olla prioriteediks hoopis sinu heaolu ja puhkus, oluline on puhata, et saaksid uue energiaga asuda tööd tegema.

    Läbipõlemise vältimise õppimine muudab teie vaimset tervist, produktiivsust, motivatsiooni ja palju muud. Kui tunnete end vaimselt kurnatuna, mõjutab see teie elu kõiki teisi osasid. Väga oluline on õppida oma stressi juhtima, et sellest ei saaks püsiv probleem.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...