Lemmikloomasõbralik kontor
    Uudiste loendisse

    Lemmikloomasõbralik töökoht – innovatsioon, mis tagab töötajate heaolu?

    Lemmikloomasõbralik töökoht – innovatsioon, mis tagab töötajate heaolu?

    Paljud ettevõtted on läinud kaasa trendiga lubada lemmikloomi tööle kaasa võtta. See võib olla ülemaailmse pandeemia tagajärg – COVID-19 keerulisematel hetkedel jäid inimesed koju, võtsid omale lemmikloomi ja loomulikult said loomad ning nende omanikud väga lähedasteks. See idee kõlab küll lõbusalt, kuid lisaks on lemmikloomade kontorisse lubamisel palju töötajate heaoluga seotud eeliseid ning lemmikloomasõbralik kontorikeskkond on üleüldiselt väga kasulik.

    Kuidas saab lemmikloomasõbralik kontor kasulik olla?

    • Emotsionaalne tugi. Lemmikloomad kontoris panustavad töötajate vaimsesse tervisesse rohkem kui on üldse võimalik ette kujutada. Näiteks Ühendkuningriigi Yorki ja Lincolni ülikoolides läbi viidud uuring kinnitas, et lemmikloomad aitavad vähendada stressi. Töötaja vajadus olla koos lemmikloomaga on tõenäoliselt kõige tõhusam viis suunata töötaja väiksele pausile, seejuures on see puhkehetk täis rõõmu ja naeru, mis omakorda on kõige võimsam ravi töötajate stressi ja väsimuse vastu.

    • Füüsiline tervis. Ilmselgelt võib lemmiklooma omamine inimese füüsilist aktiivsust suurendada, kuid väike puhkus arvutis töötamisest, et jalutada koeraga või mängida mõni minut lemmikloomaga võib minna kirja väärtusliku treeninguna.

    • Sotsiaalsed suhted. Lemmikloom kontoris võib olla suurepäraseks suhtluse algatajaks või üleüldiselt hea vestlusteema. Inimestega sarnaselt soovivad ka enamik lemmikloomi sotsialiseeruda, seega kui nt mõned töötajad võtavad lemmikloomad tööle kaasa, siis on ka loomadel võimalus omavahelisi suhteid luua.

    Kuidas luua loomasõbralikku kontorit?

    Kui otsustate muuta kontori loomasõbralikuks, tuleks enne ideede väljahõikamist mõned asjad selgeks teha. Kõige olulisem on uurida kõigilt töötajatelt, kas nad toetavad sellist mõtet ja ega mõnel töötajal allergiaid ei esine. Viimasena tuleb tagada, et lemmikloomi tööle kaasa võtvatel inimestel on töötamiseks turvaline ja suletud ruum ning inimestel, kes ei soovi lemmikloomadega koos viibida, oleks suletud ruum, kuhu loomad pole lubatud.

    Lemmikloomasõbraliku kontori põhireeglid

    • Kui on töötajaid, kes ei soovi mingil põhjusel loomadega koos töötada, tuleb tagada neile ruum, kuhu loomad ei pääse.

    • Kontorihoone eeskirjades peavad olema lemmikloomad lubatud.

    • Lemmikloom peab olema vaimselt stabiilne ja vaktsineeritud.

    • Loom peab olema treenitud, sõnakuulelik, enesekindel ning võimeline inimeste ja teiste lemmikutega suhtlema. Eelkõige ei tohi lemmikloom kontoris kedagi rünnata.

    • Lemmikloom ei tohi tekitada teisi töötajaid häirivat müra, nt haukuda, kiunuda ega pidevalt üleannetustega tegeleda.

    • Kontor peab olema puhas ja korras.

    • Lemmiklooma omanik vastutab esemete looma tekitatud kahjustuste ja inimeste vigastuste / rünnakute eest.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...