Miks ei ole tööpakkumistel palk välja toodud?
    Uudiste loendisse

    Miks tööandjad ei avalda tööpakkumisel palga suurust?

    Miks tööandjad ei avalda tööpakkumisel palga suurust?

    Tööpakkumisi vaadates tahaks alati teada saada ka palganumbrit mida antud ametikohal pakutakse. Enamasti pole see aga välja toodud. Stafferty konsultandid jagavad oma kogemusi, et miks see nii on:

    • Vastava positsiooni palk pole veel kinnitatud – võib juhtuda, et kui ettevõttes luuakse uus ametikoht siis ei ole selle positsiooni palk veel ära kinnitatud. Kandidaatidega vesteldes saadakse teada millised on erineva tasemega inimeste ootused ja vastavalt sellele kujuneb selle positsiooni palk.

    • Töötasu sõltub kandidaadi kompetensist – eriti just juhtide ja spetsialistide puhul mängib see suuremat rolli. Palk kujunebki välja vastavalt sellele millised on erialased oskused ja teadmised.

    • Ettevõte viib läbi turu-uuringut – tööandja tahab teada saada millised on palgaootused mingitele positsioonidele, et võrrelda töötajate palgatasemeid ja kohandada palgasüsteemi.

    • Palgaandmete avaldamine on keelatud – ettevõttel võivad olla riiklikud ettekirjutused, et palga suurust ei või avaldada. Mõnel juhul saab palka arutada alles värbamise lõppstaadiumis.

    • Palgad jäävad alla turu keskmise – kui palk jääb alla turu keskmise, siis on raske leida kandidaate. Ettevõte proovib ennast atraktiivseks teha muude hüvedega, näiteks huvitavad tööülesanded, koolitused, karjääri väljavaated, paindlik ajakava jne.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...