Kodukontor - nõuandeid kodus töötamiseks
    Uudiste loendisse

    Nõuandeid kodus töötamiseks

    Nõuandeid kodus töötamiseks

    Kodust töötamine on muutunud uueks normaalsuseks ja paljude ametikohtade puhul inimesed juba eeldavad, et see võimalus on olemas. Kuigi kodukontor on mugav, siis sellega kaasnevad ka omad väljakutsed. Kogusime kokku mõned nõuanded, mis aitavad kodus töötamist paremini organiseerida.

    • Kui sa ei ole kodus üksinda, siis räägi kõikidega läbi enda ootused – kui kodus on ka lapsed või perekonnaliikmed, siis tuleb kokku leppida kuna on tööaeg ja kuna mitte. Üheks võimaluseks on näiteks see, et kui kõrvaklapid on peas, siis on tööaeg.

    • Sea kindlate aegadega pausid – väga lihtne on süvenenult tunde ja tunde järjest arvuti taga olla kuid see pole väga tervislik. Pane paika pauside ajad ja proovi nendest kinni pidada. Soovituslik on iga tunni aja tagant teha paus 5-7 minutit. Ja siis on oluline, et tõuseksid laua tagant püsti ja näiteks venitaksid natukene. Silmad ja keha peavad sundasendist puhkama.

    • Suhtle teiste inimestega – kui oled kontoris, siis suhtled päeva jooksul korduvalt kolleegidega, olgu selleks kohvipaus või lõunapaus. Kui oled kodus üksinda siis näiteks helista pausi ajal oma kolleegidele.

    • Valmista lõunasöök juba eelneval õhtul – sellisel juhul sa ei kuluta aega söögi tegemisele ja saad lõuna ajal rahulikult toitu nautida ja natuke puhata.

    • Pane paika kindel tööpäeva lõpetamise aeg – võib tunduda, et kodukontor tagab parema töö- ja eraelu tasakaalu, kuid tihti juhtub hoopis nii, et mugavas keskkonnas süvenenult töötades kaotad ajataju ja tööpäev muutub pikemaks. Pane endale meeldetuletus telefoni või arvuti kalendrisse. See ei tähenda, et kui tuleb meeldetuletus, siis otsekohe peab olema kõik, kuid see on indikaatoriks, et tuleks hakata selle päeva tegevustega lõpetama.

    • Söö ja maga korralikult – kodus on väga lihtne minna pausi ajal kööki ja võtta endale mõned snäkid, kuid veendu, et need oleksid tervislikud. Ebatervislikud snäkid vähendavad sinu energiataset. Hommikutundideni teleka vaatamine võiks jääda nädalavahetuseks. Liiga vähe und mõjutab sinu tööalaseid saavutusi ja ka tervist üldiselt.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...