Inimeste valik ja värbamine iseloomu põhjal
    Uudiste loendisse

    Põhjused, miks palgata inimesi lähtuvalt nende iseloomust

    Põhjused, miks palgata inimesi lähtuvalt nende iseloomust

    Uute töötajate leidmine ja palkamine pole kunagi lihtne protsess ja kui on palju kandidaate, siis kõigepealt välistatakse need inimesed, kellel puudub positsioonile vastav kogemus. Kui iseloomule pööratakse tähelepanu, siis alles intervjuu voorus, aga enamasti teadlikult seda ei tehta. Tööandjate jaoks on valdavalt ikkagi tähtis see, kui palju on kandidaadil eelnevat töökogemust ja millised on tema oskused. Siin on mõned põhjused miks peaks ka inimese iseloomule tähelepanu pöörama.

    • Oskusi saab õppida – kuigi enamus tööandjaid palkab olemasolevate oskuste põhjal, siis peab meeles pidama, et erinevaid oskusi saab õppida aga inimese iseloomu ei saa muuta. Uuel positsioonil õpitakse umbes kolme kuuga kõik vajalikud oskused selgeks. Mida aga ei saa õpetada on inimese tahe õppida ja areneda, tööeetika, ausus ja avatus, sobivus teiste meeskonnaliikmetega. Näiteks kui teie ettevõte vajab müügimeest ja valida on kahe inimese vahel – noor müügiinimene kellel pole kogemust aga tal on tahtmine müüa ja oma särava isiksusega ta meeldib inimestele. Või keegi, kes on teinud seda tööd juba 20 aastat aga on juba tüdinud ja ka kliendid tajuvad seda suhtumist. Millise variandi teie valite?

    • Kokkuhoidev meeskond on väga tähtis – vähe on neid ettevõtteid kus inimesed töötavad täiesti üksinda ja meeskonnaga suhtlemine pole vajalik. Enamikes ettevõtetes on meeskonnaga suhtlemine oluline ja seda just näiteks suuremate projektide puhul. Ehk siis uue inimese palkamise puhul tuleks ikkagi silmas pidada, et ta sobiks kokku olemasoleva meeskonnaga. Liiga erinevate isiksuste vahel tekivad konfliktid kergemini. 

    • Mitte sobivate töötajate asendamine on kulukas – kui töötaja sobitub ettevõttesse, siis on palju väiksem tõenäosus, et ta lahkub või teda vallandatakse. Uue inimese leidmine on kulukas ja nõuab palju aega, et uuesti kedagi välja koolitada.

    • Suurem töötajate kaasatus – inimesed, kes naudivad oma tööülesannete täitmist tunnevad suuremat rahulolu, see tähendab seda, et nad on avatud arenema ja ka karjääriredelil tõusma. Kui töötajad sobituvad omavahel, siis nad teevad omavahel koostööd ja jagavad ideid, mis lõppkokkuvõttes tähendab suuremat edu ettevõttele. 

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...