Kuidas motiveerida töötajaid?
    Uudiste loendisse

    Teaduslikult tõestatud viisid töötajate motiveerimiseks

    Teaduslikult tõestatud viisid töötajate motiveerimiseks

    Peale seda kui olete tööle võtnud suurepärased töötajad, siis on vaja neid ka ettevõttes hoida. Siinkohal on muidugi palk ja boonused väga olulised, kuid ainult sellest ei piisa. Erinevates uuringutes on välja toodud, et väga olulisel kohal on ka töö- ja eraelu tasakaal, motiveerivad töökaaslased ja tunnustus tööandja poolt. Motiveeritud töötajad teevad tööd efektiivsemalt ja saavutavad paremaid tulemusi ning mis väga oluline, motiveeritud töötajad lahkuvad ettevõttest palju väiksema tõenäosusega.

    • Tee töötamise koht meeldivaks kohaks kus olla – keegi ei taha olla kohas, mis on sünge ja igav. Veendu, et töökoht oleks hästi valgustatud ja näeks ka esteetiliselt hea välja ning oleks olemas kaasagne tehnika, sellisel juhul on seal palju meeldivam viibida.

    • Ole lugupidav, aus ja toetav juht – halb juhtimine on üks peamisi põhjuseid, miks inimesed ettevõttest lahkuvad. Siin on aluseks sellised asjad nagu austus, ausus, toetus ja selge suhtlus. Ehk siis kui olete hea juht siis on teie töötajad lojaalsemad.

    • Pakkuge töötajatele preemiaid – inimesed jäävad teie ettevõttesse kui neile selleks põhjuse annate. Et hoida inimesi motiveerituna võib pakkuda näiteks kord kvartalis boonuseid, sporditoetust, era tervisekindlustust, tervisepäevasid jne.

    • Andke neile ruumi kasvamiseks – kui ettevõte kasvab ja ka töötajad saavad saavad ettevõttesiseselt areneda, siis see on väga suur motivaator. Muidugi sellisel juhul on suurem palk üks asi mida tahetakse, kuid siin mängib väga suurt rolli see, et töötaja tunneb et teda usaldatakse ja tema tehtud tööd hinnatakse.

    • Anna positiivset tagasisidet – inimesed tahavad tunda rahulolu enda tehtud tööga. Kui saate klientidelt positiivset tagasisidet, siis on väga oluline seda regulaarselt ka töötajatega jagada. Seeläbi tunnevad nad ennast paremini ja tekib ka kuuluvustunne.

    • Ole läbipaistev – jaga regulaarselt infot ettevõtte käekäigu kohta. See paneb töötajaid tundma, et nad on oluline osa ettevõttest ja lisaks saavad nad välja tuua kus valkondades saaks midagi paremini teha.

    • Võimaldage paindlikku tööaega – viimased aastad on juba muutnud seda kuidas tööd tehakse. Selleks, et püsida konkurentsis ja hoida talente enda ettevõttes tuleb pakkuda paindlikku tööaega ja kaugtöö võimalust.

    • Paku töökohal toitu – uuringud on näidanud, et tasuta toit töökohal tõstab inimese õnnetunnet 11%. Pealegi, keegi ei tööta hästi kui kõht on tühi. Kui inimene tunneb, et hoolitsete füüsiliste vajaduste eest, et siis hoolitsete tema kui inimese eest mitte ei muretseta ainult selle pärast mida ta ettevõtte heaks teeb.

    • Tunnustage saavutusi – vahel on nii, et inimesed ei tahagi rohkemat kui seda, et nende tööd märgatakse ja tunnustatakse. Preemia- ja tunnustusprogrammidega organisatsioonidel on 14% parem töötajate kaasatus, tootlikkus ja klienditeenindus ning 31% väiksem töötajate voolavus. Eriti keerulistel aegadel on oluline oma ettevõtte töötajaid hoida.

    • Küsige neilt, mida nad tahavad - selle asemel, et arvata, kuidas oma meeskonda motiveerida, istuge nendega maha ja uurige, mida nad hindavad. 

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...