Töötajate heaolu parandamine
    Uudiste loendisse

    Lihtsad viisid oma meeskonna heaolu parandamiseks sel talvel

    Lihtsad viisid oma meeskonna heaolu parandamiseks sel talvel

    Päevad hakkavad küll juba pikemaks minema aga meil seisab ees veel omajagu pimedat aega. Kellelegi ei tule üllatusena see, et päikese puudumine toob kaasa väsimuse ja motivatsiooni languse, see omakorda võib mõjutada meeskonnavaimu ja ettevõtte produktiivsust. Siinkohal toomegi välja mõned võimalused kuidas saaks ettevõtted oma meeskondade heaolu parandada sellisel pimedal ajal.

    • Tähistage nii ettevõtte, kui töötajate saavutusi – kuigi saavutuste tähistamine ja töötajate tunnustamine on oluline kogu aasta vältel, siis talvel võiks sellele erilist tähelepanu pöörata. Suurepärane viis uue aasta alustamiseks on üle vaadata eelmisel aastal saavutatu ning premeerida oma töötajaid nende tulemuste eest. Peale pühadejärgset perioodi on tavaliselt vaja palju lisapositiivsust ja pole paremat aega saavutuste tähistamiseks, olgu need siis suured või väikesed võidud.

    • Võimaldage lisakoolitusi – ouline faktor suurepäraseks tööandjaks olemise juures on töötajatele koolituste pakkumine ja veenduge, et kõik meeskonnaliikmed oleksid erinevatest koolituste võimalustest teadlikud. On väga oluline, et töötajad tunneksid, et neid toetatakse just sellega, mis neil vaja on, olgu selleks lisateadmised või midagi muud.

    • Pakkuge hüvesid heaolu parandamiseks – sporditoetus ja muud hüved on praeguseks saanud lahutamatuks osaks ettevõtete kultuurist, suur osa Eesti ettevõtetest võimaldab seda oma töötajatele. Kui te veel ei paku neid hüvesid, siis teie ettevõte peaks tõsiselt seda kaaluma. Kui te juba pakute erinevaid hüvesid osana motivatsioonipaketist, siis on hea mõte iga aasta üle vaadata, kas pakutavad variandid on just need, mis teie töötajatele sobivad. Tervikliku tervisepaketi võimaldamine aitab inimestel vähendada stressi ja pingeid, see omakorda suurendab produktiivsust. Ning siinkohal kõige olulisem on hoopiski see, et erinevate hüvede pakkumine paneb töötajat tundma, et ettevõte hoolib temast ja see toob kaasa suurema lojaalsuse.

    • Looge tugev kogukonnatunne – igasugune töökeskkond, olgu selleks kontor, kauplus või ladu, mängib töötajate heaolu puhul keskset rolli. See on see koht, kus kõik kokku saavad, peavad koosolekuid, suhtlevad omavahel jne. Ning see on samuti see koht, kus veedetakse võrdlemisi suur osa oma päevast. Erinevate suhtlus-  ja sotsiaalmeedia platvormide kaudu saavad inimesed olla omavahel kontaktis (Teams, Viva Engage, Facebook, LinkedIn jne), julgustage neid platvorme kasutama, et oleks võimalus olla kursis kogu ettevõttes jagatava informatsiooniga. Ürituste korraldamine on suurepärane viis inimeste kokkuviimiseks ja üksteisega suhtlemiseks. Suuremate meeskondade puhul võivad olla ka kokkusaamised vastavalt huvidele, olgu selleks siis sport või käsitöö. Ka kaug- ja hübriidtöö puhul on võimalik luua kogukonda samamoodi sotsiaalmeedia ja suhtlusvõrgustike kaudu, regulaarselt suhtlemine ja kõned, kus ei arutata ainult tööga seotud teemasid.

    Millised iganes on teie ettevõtte võimalused, siis pidage alati meeles, et ettevõtte suurim vara on töötajad, kes igapäevaselt töötavad ettevõtte eesmärkide saavutamise nimel. Mida motiveeritumad ja tervemad nad on, seda efektiivsemalt liigutaks ühiste eesmärkide poole. 

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...