Ülevaade IT-värbamisest Baltikumis
    Uudiste loendisse

    IT-spetsialistide värbamine: ülevaade Balti riikidest ja nõuanded

    IT-spetsialistide värbamine: ülevaade Balti riikidest ja nõuanded

    Balti riikide IT-spetsialistide värbamise dünaamilises maailmas on oluline mõista ainulaadset perspektiivi, mis heidab valgust võimaluste ja väljakutsete keerukale gobeläänile, mis määratleb selle pidevalt areneva maastiku. IT-spetsialistide värbamismaailma eripärade mõistmiseks intervjueerisime Olga Uusmaad – Eesti meeskonna IT-spetsialistide värbajat.

    Olga, kuidas Te selles valdkonnas alustasite ja mis motiveeris Teid spetsialiseeruma IT-spetsialistide värbamisele?

    „Mul on magistrikraad IT-s, kuid ma ei näinud end oma isiksuse tõttu täiskohaga arendajana – olen alati soovinud tööd, mis ühendaks tehnoloogia ja inimestega töötamise. See segu on täpselt see, mille poole olen püüelnud.”

    Kuidas kirjeldaksite Baltimaade praegust IT-tööturgu? Kas olete viimastel aastatel täheldanud mingeid konkreetseid suundumusi või nihkeid? 

    „Balti riikide IT-tööturg on paljulubav ja kasvav. Piirkonnas on suurenenud tehnoloogiainvesteeringud, digitaliseerimine ja tehnoloogia-idufirmade loomine. Balti riigid on tuntud tehnoloogiakeskuste edendamise ja idufirmade ökosüsteemide toetamise poolest. Näiteks Tallinn on koduks üha suuremale hulgale idufirmadele ja Eesti on pälvinud rahvusvahelise tunnustuse oma edusammude eest e-riigis.”

    Kas saaksite jagada teadmisi selle kohta, millist tüüpi ettevõtted värbavad aktiivselt IT-spetsialiste Balti riikides? Kas on konkreetseid tööstusharusid, mis paistavad nõudluse poolest silma? 

    „Minu kogemuse põhjal värbavad Balti riikides IT-spetsialiste aktiivselt mitut tüüpi ettevõtted – need, kes silma paistavad, on tehnoloogia-iduettevõtted, finantstehnoloogia, mängude ja meelelahutuse, tarkvaraarenduse ja IT-konsultatsioonide, E-riigi ja avaliku sektori, energeetika- ja keskkonnaettevõtted.“

    Milliseid samme tavaliselt astute uuele IT-spetsialisti värbamisprojektile lähenedes, et mõista kliendi vajadusi ja nõudeid? Kuidas tagate kooskõla kandidaadi ja ettevõtte ootuste vahel?

    „IT-spetsialisti värbamisprojektile tõhusalt lähenemine eeldab nii kliendi vajaduste kui ka kandidaadi võimete põhjalikku mõistmist. Siin on olulised sammud, mida teen:

    • Esmane kohtumine kliendiga.

    • Üksikasjaliku ametijuhendi ja ideaalse kandidaadi kuvandi loomine.

    • Ettevõtte ja meeskonna tundmaõppimine.

    • Kandidaatide otsimine, sõelumine ja intervjueerimine.

    • Tagasiside kogumine ja andmine.

    • Kandidaatide ja klientide toetamine kogu protsessi vältel.

    Need sammud, selge suhtlemine, aktiivne kuulamine ja tugevate suhete loomine nii kliendi kui ka kandidaatidega on spetsialisti leidmise tõenäosuse jaoks üliolulised.”

    Millisena näete tulevikku vaadates suurimaid väljakutseid või võimalusi IT-spetsialistide värbamisel Balti riikides?

    „Kuna tehnoloogia areneb kiiresti, võib olla jätkuvalt keeruline leida kandidaate, kellel on uusimad ja erioskused, mida on vaja kujunemisjärgus tehnoloogiate jaoks, nagu tehisintellekt, plokiahel ja küberturvalisus. Nõudlus IT-spetsialistide järele võib pakkumist ületada, mis toob kaasa ettevõtete vahelise konkurentsi kvalifitseeritud kandidaatide ligimeelitamisel. Kuid investeerides haridus- ja koolitusprogrammidesse, saab Balti riikides arendada kvalifitseeritud tööjõudu, mis on kooskõlas esilekerkivate tehnoloogiatrendidega.”

    Kui peaksite andma ühe nõuande uutele või pürgivatele IT-spetsialistide värbajatele, siis mis see teie kogemuse põhjal selles valdkonnas oleks? 

    „Minu nõuanne uutele IT-spetsialistide värbajatele on seada prioriteediks tõeliste sidemete loomine nii klientide kui ka kandidaatidega. See võib edu märkimisväärselt muuta. Vajaduste mõistmine võimaldab leida täpsemaid ja sobivamaid vasteid. Edukus spetsialistide leidmisel ja positiivsed kogemused toovad kaasa ettevõtete uuesti pöördumise ja korduvad soovitused. Suhetele keskendudes saate eristuda värbajana, kes mõistab ja toetab IT-kogukonna vajadusi.“

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...