Aastakoosolekud
    Uudiste loendisse

    Kõik, mida peate teadma aastatulemuste arutelukoosolekute kohta

    Kõik, mida peate teadma aastatulemuste arutelukoosolekute kohta

    Aasta lõpp on aeg, mil ettevõtted on üle ujutatud iga-aastaste tulemuste koosolekute laviiniga. Kui küsiksite oma töötajatelt nende arvamust iga-aastaste tulemuskoosolekute kohta, ütleksid paljud neist kindlasti sama - see tekitab palju asjatut stressi. Kuidas aga saab töötaja valmistuda selleks koosolekuks nii, et see vastaks juhi ootustele? Ja mida saab juht teha, et see oleks võimalikult sujuv ja töötajad ei seostaks seda protsessi enam halbade emotsioonidega?

    Kas iga-aastastest kohtumistest on saanud mineviku jäänuk?

    Iga-aastased intervjuud hõlmavad tavaliselt eelmise aasta tulemuste arutamist. Nagu me juba mainisime, tekitavad need vestlused töötajates negatiivseid emotsioone, sest nende käigus saavad nad rohkem kriitikat kui kiitust. Aastavestluste käigus ei tohiks tõepoolest unustada kiitust, mis suurendab töötaja motivatsiooni ja enesekindlust. Rohkel kriitikal on vastupidine toime - töötaja võib hakata oma valikuid ümber mõtlema ja kahelda oma võimetes.

    Samuti on oluline mõista, milline on töötaja suhtumine tulevikku ning kas töötaja ning teie ja ettevõtte tulevikuperspektiivid langevad kokku. See vestlus tugevdab üldjuhul sidet töötaja ja juhi vahel ning võib olla suurepärane võimalus saada tagasisidet ja arutada palga ja tulevaste karjäärivõimaluste üle.

    Kuidas valmistute aastatulemuste arutelukoosolekuks, et protsess kulgeks võimalikult sujuvalt?

    • Pidev suhtlemine. Ükskõik kui edutu see ka poleks, keegi ei oska mõtteid lugeda, seega on oluline, et töötaja ja juht suhtleksid pidevalt ja jagaksid vastastikku nii töö häid kui ka halbu külgi. Pidevalt suheldes teavad nii töötaja kui ka juht alati kõiki uudiseid ja seda, milliseid emotsioone tekitavad igapäevased ja ebatavalised, uued ülesanded. Kui säilitate pideva vastastikuse suhte, läheb vestlus sujuvamalt ja jääb vaid möödunud aasta meeleolu kokku võtta ning arutleda tulevaste eesmärkide ja plaanide üle.

    • Aastatulemuste arutelukoosolek on sama nagu kõik muud koosolekud. Kõige sagedamini hirmutab töötajaid iga-aastase töövestluse stereotüüpne tähtsus. Kui olete töötaja, ärge lisage oma töötajatele stressi selle kohtumise tähtsuse rõhutamisega, lõppude lõpuks on iga-aastane intervjuu sama, mis iga meeskonna- või individuaalne koosolek, kuid iga-aastase töövestluse käigus arutatavad tulemused hõlmavad suuremat ajavahemikku.

    • Küsimuste ja märkuste eelnev ettevalmistamine. Kui valmistate eelnevalt ette kommentaarid ja küsimused, mida soovite iga-aastase vestluse käigus arutada, läheb kohtumine ise sujuvamalt ja kiiremini. Samuti ei unusta te sel viisil kõiki olulisi asju, mida soovite selle kohtumise ajal juhi või töötajaga arutada.

    • Tulevik on sama tähtis kui minevik. Nagu me juba artikli alguses mainisime, on iga-aastastel tulemuste arutelukoosolekutel oluline mitte ainult arutada eelmise aasta projekte ja saavutatud tulemusi, vaid ka tulevikuvõimalusi. Kui olete juht, siis uurige välja töötaja plaanid karjääri seisukohast. Kui olete töötaja, on oluline teada saada, milliseid tulevikuvõimalusi töökoht teile pakkuda võib. Võib-olla tunnete, et olete küps edutamiseks või karjäärimuutuseks, seega on oluline välja selgitada, kas praegune töökoht annab teile tuleval aastal seda, mida otsite.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...