Importance and Preparation for the Onboarding
    Uudiste loendisse

    Sisseelamine: protsessi tähtsus ja kuidas selleks valmistuda

    Sisseelamine: protsessi tähtsus ja kuidas selleks valmistuda

    Sisseelamine on iga töötaja karjääri oluline osa. Sarnaselt sotsiaalse suhtlusega saavad uued töötajad ettevõttest esmamulje just esimestel tööpäevadel. Käesolevas artiklis püüame selgitada, miks on töötaja sisseelamise protsess nii tähtis ning jagame nõuandeid selle kohta, kuidas saab ettevõte töötajate sisseelamiseks hästi valmistuda.

    Eduka sisseelamise protsessi tähendus

    Nagu eelpool mainitud, garanteerib edukas sisseelamise protsess selle, et töötaja tunneb ennast oodatuna ja võrdse osapoolena uues meeskonnas. Selle kaudu garanteeritakse ühtekuuluvustunne ja see võib olla mõningate tööalaste suhete kauniks alguseks. Sisseelamise käigus tutvustatakse ka ettevõtte väärtusi ja eesmärke, seega saab uus töötaja teada, kas need väärtused sobivad tema enda omadega.

    Lihtsad sammud edukaks sisseelamiseks valmistumiseks

    • Alustage valmistumisega esimesel võimalusel. Paluge tulevasel töötajal esitada vajalikud dokumendid ja koostage töölevõtuks vajalikud dokumendid.

    • Edastage vajalik teave enne esimest tööpäeva. Rääkige töötajale töö asukohast, parkimiskorraldusest, tööaja algusest või veebikohalolu aegadest.

    • Valmistage ette „Tere tulemast!“-komplekt. Kui see on teie ettevõtte eeskirjade kohane, siis valmistage ette „Tere tulemast!“-komplekt ettevõtte kauba/meenetega. Kui teie ettevõttel kaupa/meeneid ei ole, siis aitab ka väike kingitus või personaliseeritud kiri uuel töötajal end oodatuna tunda.

    • Saatke tervele ettevõttele kiri meeskonnaga liituva uue töötaja kohta. Informeerige ettevõtte liikmeid meeskonnaga liituva uue töötaja esimesest päevast! Kiri peaks sisaldama töötaja ametikohta ning enamikest sellistest kirjadest leiab ka mõne põneva fakti töötaja hobide või isikuomaduste kohta.

    • Tutvustage uut töötajat ülejäänud meeskonna liikmetele. Parim variant on korraldada kontoris või muus töökohas näost-näkku kohtumine.

    • Selged kohustused ja eesmärgid. Enamikel juhtudel avaldatakse ametikohtade kohustused nii töökuulutustes kui tööintervjuudel. Kuid tuletage neid uuele töötajale kindlasti meelde.

    • Hoidke uue töötajaga pidevalt ühendust. Leppige uue töötajaga kokku iganädalased kohtumised - nii saate teada kõigist tema edusammudest ja probleemidest. Nii näitate uuele töötajale, et te tõesti hoolite temast ja soovite, et ta oleks edukas ning areneks.

    • Aeg ja kannatlikkus. Inimesed on erinevad, seega kõigil võtab läbimurde saavutamine aega erinevalt, samuti uue ametikoha kõige olulisemate materjalide selgeksõppimine.

    • Kohtumine katseaja lõpul. Katseaja lõppemine tähendab tavaliselt palgatõusu, kuid küsimus pole ainult rahas. Uus töötaja vajab tagasisidet ja kinnitust, et ta on teie ootustele vastanud. 

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...